Tentoonstellingen

Piroska -  Foto - Kennel Breughels DrevenWat is een tentoonstelling?

Dit zijn vragen, die wij regelmatig horen, van mensen die nog nooit of zelden op een tentoonstelling geweest zijn. Een tentoonstelling is een bijeenkomst van heel veel honden, waarbij keurmeesters uitgenodigd worden om de deelnemers ofwel de honden te keuren of zij voldoen aan hun ras. Natuurlijk is de mening van elke keurmeester anders, dus onze slagzin is altijd: 'Wij komen en gaan met dezelfde hond en blijft onze Kampioen!'

Iedereen die een hond met stamboom heeft, mag zijn hond inschrijven, alleen loopse teven en gecastreerde reuen worden niet toegelaten.

Op sommige shows zijn kennels voor de honden, maar je hond hoeft er niet in, dit ligt helemaal aan je zelf. Wij gebruiken de kennel normaal als opslag voor onze spulletjes.

Je hond moet wel wat kunnen:

Wat is het leuke aan deze sport?

Dat is een zeer moeilijke vraag! Je ziet andere honden van je ras, je kunt met hun bezitters over het ras praten. Op grote shows zijn er kramen van diverse artikelen voor hond en mens waar je lekker kunt snuffelen en ik denk dat het verslavend is, als je het echt leuk vind.

Onze honden voldoen natuurlijk aan de rasstandaard en verschijnen daarom regelmatig op shows, de meeste honden brengt Thea voor. Thea loopt al meer dan 15 jaar shows en doet dit nog steeds met veel plezier!

Minta -  Foto - Kennel Breughels DrevenHelaas heb je op de show met de Mudi en Pumi weinig concurrentie of ze zijn helemaal niet aanwezig, met de Puli heb je meer kans op concurrentie. Dat is erg jammer want hoe meer zielen, hoe leuker het is.

Wil je weten waar er shows zijn, kijk dan op deze pagina's:

Wil je weten waar en wanneer wij op een show aanwezig zijn of wil je nog meer info over het showen, mail ons dan, we staan je graag te woord.

 

Tomas -  Foto - Kennel Breughels Dreven

Wat doen we met de bekers?

Die krijgen allemaal een plaatsje in ons huis, want er is altijd wel iemand blij mee.

Tentoonstellingen

Clubmatch Hoensbroek 13 februari 2005 >