Dorus

Imar-Dorus van Breughels Dreven was onze witte reu, zoon van Viktor, ca. 46 cm groot, geboren 5 juli 2000 en op 9 mei 2014 overleden, HD-A en werd in 2004 voor de eerste keer vader. In 2004 startte hij met officiŽle Agility wedstrijden in A-Groot! Dorus was iets anders van karakter als zijn vader, hij ging niet op iedereen af, hij moet de mensen eerst leren kennen, dan was het prima.

Dorus © Foto Alice van Kempen

Dorus

Dorus en Agility

Liesbeth is met Dorus pas in 2003 begonnen met het aanleren van Agility en het bleek al gauw dat hij veel plezier heeft in deze sport. Hij heeft een ander karakter dan Junior, Dorus blaft bijna niet en is de rust zelf.

Begin 2004 was hij zover, dat hij over 60 cm heeft leren springen en dit doet hij met gemak. Op 30 april 2004 is hij in A-Midi gestart, hij liep die dag wel drie keer een 'D', maar men kon zien dat hij wel veel plezier had. Samen maakten Liesbeth en Dorus een paar beginners foutjes en wisten nog niet echt wat ze aan elkaar hadden. Een dag later had hij nog een wedstrijd en daar ging het al stukken beter.

Dorus © Foto Kennel Breughels Dreven

Door gewoon mee te doen aan wedstrijden, zullen ze samen meer ervaring krijgen, hun samenwerking wordt dan steeds beter en het resultaat ook. Later zal blijken hoe snel hij word, hoe makkelijk hij haar commandoīs uit zal voeren en of hij nog steeds plezier in deze sport blijft houden, wat voor ons het belangrijkst is!

Vorige | Stamboom | Volgende