Junior

Paskom-Pasztor Argus is een zwarte reu van 42,9 cm groot, geboren 13 mei 2000 met een hele andere bloedlijn als Viktor en Dorus en heeft een heel ander karakter. Hij kan erg druk, blafferig en eigenwijs zijn. Hij vindt Agility veel leuker als shows lopen, want hij houd van actie. Nu doen wij ook gedrag- en gehoorzaamheid cursussen met hem. Dit kan hij erg goed, bij de laatste cursus had hij van de 220 punten die hij kon halen, 216 punten gehaald en is hij geslaagd voor de GG1. Hij heeft HD-A en wordt als dekreu gebruikt en vererft mooie kinderen.

Junior  Foto Alice van Kempen

Junior

Junior en Agility

Junior is onze laatste Agility Mudi en Liesbeth heeft met hem haar eerste Agility cursus gevolgd. Junior is in Hongarije geboren en zijn ouders wonen en werken nog altijd op een boerderij in Hongarije met schapen, koeien, eenden en varkens. Liesbeth was met Junior naar de hondenschool gegaan omdat hij erg druk van karakter bleek te zijn. Na het volgen van de Agility cursus, hadden zij er beiden zoveel plezier in deze sport, dat zij verder wilde. Nu lopen ze wedstrijden in Nederland en Duitsland en hebben nog steeds veel plezier.

Vanwege de schofthoogte van Junior, hij is 42,9 cm, springt hij in Nederland bij twee verschillende hoogtes. Bij Cynophilia zit Junior in A-Medium en springt hij over een hoogte van 40/45 cm en bij de FHN springt hij met veel plezier en gemak over 55 cm hoogte en zit dan in A-Midi in 2006 gaat hij naar de B-Midi.

In Duitsland is Junior weer in A-Medium. Junior heeft wel een aparte manier van beoefenen van deze sport, normale hoor je hem niet veel, maar zodra hij begint met het parcours, staat zijn bekkie niet meer stil tot dat hij klaar is. Door dit blaffen is hij extra druk in zijn doen en laten en maakt hij iedereen aan het lachen.

Vorige | Stamboom | Volgende