Viktor

Viktor van Breughels Dreven was onze oudste zwarte reu, geboren op 16 juli 1997 en op 11 maart 2013 overleden. Hij heeft veel shows gelopen tot zijn zesde levensjaar, toen kreeg hij een bloedoor en was het showen over. Wij zijn toen Agility met hem gaan doen, wat hij altijd met veel plezier gedaan heeft. Hij was een hele lieve reu met een zacht, vriendelijk, vrolijk karakter, een echte mensen vriend! Dit vererfde hij ook door aan zijn kinderen. Ondanks zijn HD-C, hebben veel van zijn kinderen HD-A of B.

Viktor  Foto Kennel van Breughels Dreven

Viktor

Titels

Viktor en Agility

In het begin van de cursus vond hij er niets aan, want Agility is toch heel iets anders dan in de showring te lopen. Maar toen de eerste cursus voorbij was, begon hij er steeds meer plezier in te krijgen.

De tweede cursus Agility heeft deze goed afgerond en nu traint Thea met hem mee in de wedstrijd groep. Als hij wedstrijd loopt, zit hij in de Veteranen klasse, dit hebben wij gedaan vanwege zijn leeftijd en hoeft hij alleen maar over een hoogte van 40 cm te springen. Ik moet zeggen, hij is niet super goed in Agility, hij denkt regelmatig dat hij een puppy is en luistert niet wat Thea vraagt, maar hij doet het met zoveel plezier dat het een misdaad is om hem deze sport te verbieden.

Begin mei 2004 is Viktor voor het eerst gestart op de wedstrijd in de Veteranenklasse. Hij liep gelijk een 'D' want hij was meer de show bink aan het uithangen dan de sport aan het te beoefenen en met andere woorden, hij kwam weer eens tijd te kort. Maar wat wil je, van een hond die altijd shows gelopen heeft en ook zo is opgevoed, die kun je niet zomaar veranderen, maar wat geeft, hij heeft plezier, en we zullen er voor zorgen dat hij dit blijft houden in deze sport.

Vorige | Stamboom | Volgende