Welkom

Hallo welkom op de website van Kennel van Breughels Dreven. Wij, Thea en Paul Koppelmans, zijn in 1985 de kennel officieel gestart en bestaat nu uit alle vijf Hongaarse Herders:

Kuvasz, Komondor, Puli, Pumi en Mudi

Wij zijn begonnen met een oude zwerfhond 'Boomer', die op een Hongaarse camping bij iedereen eten liep te schooieren. Boomer bleek later een raszuivere Pumi reu te zijn en zo is onze interesse voor de Hongaarse Herders begonnen. Na Boomer is eerst de Kuvasz gekomen en later de andere vier rassen.

De Kuvasz en de Komondor, de grootste onder de Hongaarse Herders, zijn onze waakhonden, hiervoor worden ze ook nog in Hongarije gebruikt. Wij fokken niet met de grote Hongaren, maar iedereen die meer informatie over deze rassen wil of ze in het echt zou willen zien, is bij ons van harte welkom.

Zoltan & Junior -  Foto - Kennel van Breughels Dreven

Zoltan & Junior

Met de kleine Hongaartjes, de drijvertjes, de Puli, de Pumi en de Mudi, fokken wij wel. Onze honden leven bij ons in huis, niet in kennels. Als wij een nestje fokken worden de pups zo sociaal mogelijk opgevoed, dit betekent dat de pups in de huiskamer geboren en groot gebracht worden. Onze pups zitten over de hele wereld verspreid. Verschillende van hen worden of zijn al opgeleid voor Agility, Flyball, Show, Reddings- en Speurhond. Maar de meeste zijn huishonden geworden en daar zijn ze goed geschikt voor.

Je kunt ons met de honden op hondenshows vinden, dit doen wij op de eerste plaats omdat wij en de honden het leuk vinden, maar ook om onze rassen meer bekendheid te geven. Natuurlijk kun je ons ook op Agility wedstrijden vinden.

Wilt u meer weten over onze honden, dan staan wij u natuurlijk graag te woord, ons telefoonnummer is (+31) 0597-431634.

Zou u de honden in het echt willen zien, dan bent u ook van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie of thee met de honden kennis te maken, maar maak even een afspraak wanneer u wilt komen.

Veel plezier met het bekijken en lezen van deze website.

Thea en Paul Koppelmans